Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
De Vogezen- De Vogezen

De Vogezen is een prachtig stukje Frankrijk in het oosten van het land aan de grens met Duitsland. De Vogezen zijn uitermate geschikt voor wie wilt genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft en niet te ver (naar de Alpen) wil rijden.

Het gebied lijkt geografisch op het Zwarte Woud en je kunt hier dan ook heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en heuvels. Door het landschap van de Vogezen meanderen mooie riviertjes en vind je watervallen en bronnen.

De mooie natuur wordt afgewisseld met pittoreske dorpjes. Ga kuren in de thermaalbaden in bijvoorbeeld Vittel of Contrexéville. De regio staat bekend om haar glasblazerijen. Breng een bezoek aan de oudste glasblazerij van Frankrijk in Passavant la Rochère.

Zoals overal in Frankrijk kan je in de Vogezen de inwendige mens verwennen met lokale lekkernijen. Samengevat zijn de Vogezen zijn een topbestemming voor wie dicht bij huis wilt genieten van mooie natuur en rust.

Accommodaties De Vogezen

Bonheur Retrouve

Harry en Hanneke Willems hebben in het mooie maar vrij onbekende gebied, de Haute-Saône aan het randje van de Vogezen een huis gekocht en dit totaal gerenoveerd. Hier proberen wij onze droom na jaren lang hard werken in Nederland waar te maken.

Wij hebben twee gerenoveerde gites, een vier tot zespersoons gite en een zes tot twaalf persoons gite. De kleine gite is comfortabel ingericht en de grote gite is een wat luxer ingerichte gite. Daar is aanwezig een wasmachine en afwas automaat.

U kunt gebruik maken van onze schitterende tuin. Huisdieren zijn tegen een kleine betaling welkom en voor uw honden hebben wij een speciale kennel en een uitlaatplaats.