Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Limousin- Limousin

De Limousin ligt in het hart van Frankrijk en bestaat uit de departementen Correze, Creuse en Haute-Vienne. Limousin bestaat uit verschillende landschappen waaronder tot bijna 1000 meter hoge bergen, plateaus en de dalen van de rivier de Brive. In de Limousin liggen uitgestrekte bossen, mooie rivieren en meren met heerlijk zwemwater. De Limousin is een rustige streek in Frankrijk en biedt voldoende bezienswaardigheden en natuurschatten voor een onvergetelijk verblijf.

De hoofdstad van de regio is Limoges. De stad is bekend om haar porseleinindustrie. Een overzicht en informatie over het productieproces is te vinden in het Musée National Adrien-Dubouché. Naast de keramische meesterwerken is het ook een leuke stad om te bezoeken. In het oude stadscentrum staat, naast andere zeer oude kerken, de gotische kathedraal St. Étienne. Sommige bruggen uit de stad stammen uit de tijd van de Romeinen. Er liggen 7 zogenaamde "les plus beaux villages de France" in Limousin. Dorpen als Montemart, Collonges la Rouge, Saint Robert. Curemonte en Treignac zijn zeer de moeite waard. De schaduwzijde van onze geschiedenis is te bezichtigen in Oradour sur Glane. Het dorp is geheel in tact gelaten na gebeurtenissen op de 10e juni 1944 en een bezoek aan dit dorp is enorm indrukwekkend. De liefhebbers van lekker eten zijn in de Limousin aan het juiste adres. De streek is vooral beroemd om haar Boeuf Limousin. In de Limousin zijn er meer dan 150 boerderijen te bezoeken waar boeren uitleg geven over hun werk en producten.

Van de meren in de Limousin is het Lac du Vassivière met afstand de grootste. Het meer heeft heerlijk zwemwater en biedt legio mogelijkheden m.b.t. watersport. In de omgeving van het meer liggen prachtige bossen voor een stevige wandeling. Wie stil genoeg is kan er wild spotten. Wie een mooie wandeling wil combineren met geschiedenis is de Richard Leeuwenhart Route een aanrader. Het pad voert onder andere langs het kasteel Châlus-Chabrol, waar hij tijdens een beleg in 1199 de dood vond. Er zijn meerdere mogelijkheden tot uitdagende mountainbike parcours, zoals in Chabrières en Monts de Blond. De natuur is ook geschikt om te vliegvissen en paardrijden.

Accommodaties Limousin

Boerderij La Bierge

Sleutelwoorden: Rust, Ruimte, Stilte, Vrijheid en Uitzicht!

Boerderij Ranciat

Deze boerderij ligt in het hartje van Frankrijk langs een doodlopend weggetje aan de rand van het gehucht Ranciat.

Herberg Le Clou

Hoog boven het dorpje Thiezac ligt op 1100 meter, in een oase van rust en stilte, dit bergpension.