Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Parijs- Paris

Parijs, gelegen aan de rivier de Seine staat bekend als de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst en cultuur. Het is een van die steden op aarde die nooit slaapt, een metropool, een inspiratiebron, een historisch middelpunt en een architectonisch hoogtepunt. Vele dichters, zangers en kunstenaars kunnen in niets anders dan superlatieven over deze stad spreken. Parijs is zo’n stad die voor iedereen iets anders betekent en alleen al om die reden bezoek waard is.

Het eerste beeld dat Parijs oproept is vaak de Eiffeltoren. Goede tweede in bouwerken die in een adem genoemd worden met Parijs is de Arc de Triomphe. Derde zijn de witte torens van de Notre Dame en vierde is het Centre Pompidou. Vijfde is misschien wel de beroemdste wijk van Parijs: Mon Martre, waar vele kunstenaars dingen naar de gunst om uw portret te mogen schilderen.

Kunstliefhebbers raken niet uitgekeken in de verschillende musea die Parijs aanbiedt. Surrealistische kunst u proberen te begrijpen in het ‘Dali Espace Monmartre’. Kunst uit begin 20ste eeuw kunt u vinden in het Musée dÓrsay met onder andere werken van Degas en Renoir. Impressionistische kunst van ondere andere Claude Monet kunt u vinden in Musée Marmottan. Het nationaal Picasso Museum in de oude wijk Marais geeft een uitgebreid beeld van de verschillende stadia van Picasso als kunstenaar. Ook Rembrandt is in Parijs te vinden, dan moet u naar het Museum Jacquemart-André. Mensen die geinteresseerd zijn in historische kunst kunnen naar het Musée National du Moyen Age, waar in een oude abdij, vlakbij de ruïnes van een Romeins Badhuis een scala aan voorwerpen uit vroeger tijden gepresenteerd is.

De handigste manier om Parijs te verkennen is door gebruik te maken van haar uitgestrekte metro netwerk. Binnen korte tijd brengt de metro u naar alle uithoeken van de stad. Het kopen van een weekkaart is aan te raden; afzonderlijke ritjes zijn namelijk veel duurder.

Accommodaties Parijs

Hotel Absolute Paris

Hotel Absolute Paris is het eerste budget hotel in Parijs..

Hotel de Hollande

Dit hotel kenmerkt zich door een gezellige en geborgen sfeer.

B&B Chez Bertrand

Uniek in Parijs! Als je op zoek bent naar een originele lokatie om te overnachten, dat is dit design appartement een uitkomst.