Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Normandië- La Normandie

Normandië is de provincie van Frankrijk we allemaal kennen van de landing van de geallieerde troepen, D-Day.

De geallieerden landden op de stranden Omah, Utah, Gold, Juno en Sword. Een bezoek aan deze stranden laten op haar bezoekers een blijvende indruk achter. De provincie is als het ware één groot openlucht museum. De vele restanten van deze periode zijn op haar originele locatie te bezichtigen of in een van de vele musea die aan de invasie zijn gewijd. Het museum in Le Mémorial de Caen is aan absolute must bij een bezoek aan Normandië.

Le Havre en Cean zijn leuke steden om te bezoeken. Rouen is een middeleeuwse stad waar gotische architectuur en vele musea zijn te bezichtigen, zoals een museum over Jeanne d'Arc. Le Mont Saint Michel is een van het vaste land afgeslagen stuk rots, waarop een klooster en een dorp zijn gebouwd. De plek is vrij toeristisch, maar zeker interessant.. Door heel de provincie heen kunt u kloosters, kastelen en landhuizen bezoeken. De kleine pittoreske dorpjes en de leuke stadjes geven Normadië haar typerende sfeer.

De kustlijnen zijn zeer afwisselend, waar mooie, populaire zandstranden en indrukwekkende rotspartijen elkaar afwisselen. Ook voor fietsliefhebbers is Normadië zeer geschikt. Kijk wel uit dat u niet te veel Calvados drinkt. Deze cider-drank vind haar oorsprong in Normadië.


Accommodaties Normandië

Vakantiewoning Moon-sur-Elle

Vlakbij de invasiestranden van D-Day ligt, landelijk gelegen, staat dit vrijstaande vakantiehuis. Het huis is geschikt voor jong en oud en van alle gemakken voorzien.

Chateau Le Val Brix

Een unieke plek voor een gezinsvakantie, het vieren van een speciale gelegenheid of een romantisch verblijf voor twee.