Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
De Loire- Le Loire

De streek Pays de la Loire ligt onder Bretagne en bestaat uit de departementen Sarthe, Mayenne, Maine-et-Loire, Loire-Atlantique en de Vendée De ligging aan de Frans Atlantische kust zorgt voor een combinatie van een schitterend afwisselende kusstrook en prachtig binnenland.

Vallei van de Loire heeft een enorme concentratie overblijfselen van de rijke geschiedenis van de streek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze vallei liggen enorm veel kastelen, kathedralen, landhuizen, kerken, pleinen etc. In Saumur liggen zogenaamde troglodietendorpen, in kalksteen uitgehouwen woningen. Kastelen als Brissac en Goulaine en binnensteden van Le Mans en Evron en Guérande zijn zeer de moeite waard. Op veel plaatsen zijn megalieten te bezichtigen (die stenen waar Obelix doorgaands mee rond zeult) en Romeinse opgravingen. De inwoners van de Loire zijn gek op tuinen en er zijn dan ook enkele prachtige tuinen te vinden zoals in Doué la Fontaine en het Oosterse Park van Maulévrier. Nantes is de hoofdstad van de regio en in de omliggende gebieden van de stad vindt de drank Muscadet haar oorsprong. Culinaire geneugten genoeg in de Loire.

Ook voor watersporters is er in de Loire genoeg te beleven. In de binnenland zijn vele rivieren geschikt om te kanoën, zoals in Regionaal Natuurpark Brière. Echt wild water hoeft u er niet te verwachten, maar heerlijk rustig kanoën is het er wel! Vanzelfsprekend is het goed zwemmen langs de kust. Zeilen is populair in de Loire. De Vendée Globe is misschien wel de beroemdste solo-zeilrace rond de wereld en start en aankomst is iedere 4 jaar in dit departement. De grote stukken strand die vrij komen bij laag water bieden de mogelijkheid om het avondeten zelf bij elkaar te rapen. In het zand en op de rotsen zijn mosselen, kokkels en krabben te vinden.

Accommodaties De Loire

Bungalow La Bellotte

Deze bungalow is voorzien van extra luxe, zoals 2 badkamers. De bungalow is hierdoor zeer geschikt voor 2 stellen met eigen privacy!

L' Etournerie

Een mini-camping met blokhut, vakantiewoning en zwembad in de Vendée.

Bellemareuil

Bungalow, geschikt voor 4 personen, met grote tuin in de Vendée.