Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Champagne-Ardennen- Champagne-Ardenne

Dat de drank Champagne haar oorsprong vindt in Champagne-Ardennen mag geen verrassing zijn. Maar naast het bruisende goud heeft de regio nog veel meer te bieden. De Champagne-Ardenne is onder te verdelen in vier regio's te weten, de Franse Ardennnen, de Marne, de Aube, en de Haute Marne. De weidse landschappen, prachtige kastelen, mooie wijnhuizen, leuke stadjes zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Champagne mag alleen Champagne genoemd worden als het ook daadwerkelijk uit de Champagne-Ardennen afkomstig is. Champagne wordt in twee gebieden gemaakt, in de streek rond de Marne en in de Aube. Verken beide gebieden om een evenwichtige keuze te kunne maken welke streek de lekkerste Champagne maakt. In beide gebieden is een route uitgezet waardoor er optimaal kennis gemaakt wordt met de productie én de consumptie. De Champagneboeren vertellen graag over het productieproces en natuurlijk bieden zij de mogelijkheid een glaasje uit totaalproductie van circa 300 miljoen champagneflessen te nuttigen. De La Route Touristique du Champagne is met de auto af te leggen, maar het verkennen van deze routes met de fiets heeft zo zijn voordelen?

Ruim een kwart van de Champagne-Ardennen bestaat uit bos, er liggen talloze meren en riviertjes slingeren zich een weg door het pittoreske landschap. Zowel de wandelaar als de fietsliefhebber kan er zijn of haar hart ophalen. Het landschap herbergt prachtige golfbanen. De regio is rijk aan leuke stadjes zoals Reims, Troyes, Chaumont en Langres. Maar niet alleen in de grotere steden is veel cultuur te vinden. Ook de kleinere stadjes en dorpen zijn rijk aan historische schatten. En Nederland is niet het enige stukje aarde met molens, de Champagne-Ardennen staat er vol mee. Een goed glas wijn of champagne komt alleen tot zijn recht met een kwalitatief vergelijkbare maaltijd. In de Champagne-Ardennen ook hieraan geen gebrek!

Accommodaties Champagne-Ardennen

Statig vakantiehuis

Welkom wandelaars, fietsers en rustzoekers!

Vakantiehuis Vieux Moulin

Het is een sfeervolle en uniek gelegen vakantiehuis in naast de oude watermolen Moulin de la Pommeraye, volledig per week te huren.