Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Lorraine- Lotharingen

De regio Lorraine ligt tegen de grens met Luxemburg, België en Duitsland. Steden als Metz, Epinal en Nancy zijn vooral bekend van de trip met de autoreis naar zuidelijker gelegen regio's, maar de regio veel te bieden. Pittoreske dorpjes worden afgewisseld met weidse landschappen en prachtige natuur. Een rijke historie wordt gecomplementeerd met een heerlijk culinaire traditie.

De ligging van het gebied aan de grens met drie landen heeft voor een rijke culturele geschiedenis gezorgd. Epinal is omringd door goed gepreserveerde stadswallen en het centrum van de stad ademend historie. Metz is door de Romeinen gesticht. In het oude centrum (rond de Place Saint-Louis) zijn vele gebouwen uit de gotiek en renaissance bewaard gebleven. De beroemdste trekpleister van deze stad is echter de Place de la Comédie. Nancy is een plek waar de Poolse koning en hertog van Lorriane Stanislas vele gebouwen heeft geplaatst. Hij heeft o.a. het kasteeel Lunéville onder handen genomen, evenals het kasteel van Commercy. De "Place Stanislas" is een prachtig gerestaureerd gebied en behoort tot de beroemdste pleinen van de regio. Heeft u geen zin om naar Verona in Italië te rijden om een Romeins Amfitheater te zien, bezoek dan naar het plaatsje Grand.

Door haar ligging aan de Duitse grens heeft Lorraine een belangrijke rol gespeeld in de twee oorlogen van de 20ste eeuw. De Maginot linie is onder andere te bezichtigen in plaatsjes als Longuyon, Veckring, Cattenom, en Bitche. Ook een bezoek aan het plaatsje Verdun mag niet ontbreken. Hier krijgt u een goed beeld van de totale waanzin van de Eerste Wereldoorlog.

Voor de natuurliefhebber is er van alles te beleven. Het is goed golfen in deze regio, maar zelfs ski-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winter in de Vogezen. De vele bossen zijn een paradijs voor de wandelaar en fietsliefhebber. De Lorraine kent enkele natuurparken die overwegend in het oosten van de regio liggen. In het Parc Naturel Regional De Lorraine, Des Vosges Du Nord en Des Ballons Des Vosges vindt u niet alleen bomen. Naast het vele wild komen er ook wilde katten voor. Na een wandeling hoeft u niet lang te zoeken naar een plek om wat lekkers te eten en te drinken. Over de culinaire rijkdom van deze regio zijn boeken vol geschreven!

Accommodaties Lorraine

Herberg La Balance

Een sfeervolle tot herberg verbouwde boerderij 'typique Vosgienne', ligt geheel vrij op een zuidhelling boven het dal.

Chambres et table d'hôtes

In het dorp Colombotte staat La Tourelle. Vroeger was het een boerderij. Nu is hij verbouwd tot een wandel- en fietsherberg.

Le Morillon

Bij le Morillon geniet u van een tot in de puntjes verzorgde vakantie. Na een dag wandelen of paardrijden kunt u ontspannen in de sauna.