Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Bretagne- Bretagne

De regio Bretagne is vooral bekend om haar betoverende kust. De kusstrook is afwisselend en tezamen met het wisselende licht heeft het vele kunstenaar geïnspireerd tot de prachtige werken. Bretagne heeft een aparte geschiedenis en zoals haar naam doet vermoeden is het in het verleden gelieerd geweest aan "Engeland" (Brittannië). De inwoners van Bretagne spreken naast Frans ook Bretons, een Keltische taal die sterk aan het Ierse, Welsch en Schotse Geallic is verwant. Naast de mooie natuur, luieren op zandstranden is er dus ook op het gebied van cultuur veel te zien en beleven!

Voor de liefhebber van mystiek mag een bezoek aan het Bos van Brocéliande niet ontbreken. In dit bos kan gezocht worden naar zwaard Excalibur en de Heilige Graal. Het bos vormde de inspiratie van de Keltische legenden rond Koning Artur, Merlijn en de ridders van de Ronde Tafel. Verspreid over de regio zijn meerdere locaties te vinden waar menhirs zijn te bezichtigen. Vooral de menhirs bij Carnac zijn een aanrader. Latere perioden in de geschiedenis worden ook gedekt met overblijfselen uit de middeleeuwen. In de steden als St. Malo, Dinan, Rennes en Quimper zijn vele stadswallen en oude kerken bewaard gebleven. Naast de grotere steden ademen de kleine dorpjes, al dan niet aan zee, historie en cultuur zoals Port Louis, Saint Pol de Léon, Dol de Bretagne, Hennebont, Landerneau en kleinere stadjes als Moncontour, Pont Croix, Pontrieux en Bécherel. Een boottocht naar de kleine eilandjes voor de kust mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Bretagne. Leuke eilandjes om te bezoeken zijn onder andere Quiberon, Ile de Bréhat, Paimpol en Ile de Sein.

De kustlijn is prachtig en leent zich uitstekend om ter voet of per fiets te verkennen, zoals de schiereilanden van Quiberon en Crozon. Bezoek de indrukwekkende vuurtorens Saint-Matthieu, Trézien en de Ile Vierge. Tijdens het wandelen of fietsen worden schitterende zandstranden afgewisseld door indrukwekkende rotsformaties, beekjes die in zee uitmonden en pittoreske visserdorpjes. In de binnenlanden zijn prachtige bossen te vinden. Er zijn voor de actievelingen in geheel Bretagne zeer veel watersporten te beoefenen. Aan zee liggen enkele bijzondere golfbanen.

Voor de fijnproevers is er in Bretagne genoeg te beleven! De ligging aan zee zorgt voor een keuken die vooral gebaseerd is op vis en schelpdieren. Ook de crêpe (dunne pannenkoek) is een typisch Bretons gerecht. Het gebied staat niet bekend om haar uitstekende wijnen, maar dit wordt gecompenseerd door de heerlijke cider die men van appels maakt!

Accommodaties Bretagne

Boerderij La Moriere

Op La Morière kunt u uw vakantie doorbrengen op basis van Bed & Breakfast of Chambres d'Hôtes op z’n Frans.

Camping Ty Nadan

Camping "Le Ty-Nadan" midden in de natuur, vlakbij zee.


Camping Le Cap Horn

Met zijn directe toegang tot de zee, zijn verwarmd zwembad, dicht bij wandelpaden.. Bied Le Cap Horn u een verblijf van kwaliteit..