Proef de sfeer van Frankrijk
Frankrijk
Aquitanië- Aquitaine

In een Frans woordenboek kan bij Aquitaine als synoniem veelzijdigheid worden gegeven. Het gebied telt vijf departementen, de Gironde, de Lande, en de Dordogne, Pyerénées Atlantique en Lot et Garonne. Het Zuid-Westen van Frankrijk kenmerkt zich door prachtige zandstranden, schitterende en afwisselende natuur, leuke steden, prachtige wijngebieden, ontelbaar veel te ondernemen activiteiten, cultuur, leuke dorpjes én niet te vergeten: lekker weer!

In de Gironde ligt de hoofdstad van de regio, Bordeaux. Deze stad heeft veel te bieden. De historische wijken als Sainte-Croix en Saint-Michel worden afgewisseld met vele uitgaansgelegenheden voor alle leeftijdscategorieën. Dit in combinatie met de architectonische hoogstandjes maakt Bordeaux tot een bruisende en boeiende metropool. Andere steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het historische Pau, Bayonne, het surfmekka Biarritz, het eeuwenoude Saint-Emilion of het gezellige Périqueux. Naast deze grotere plaatsen zijn in de vele oude dorpjes, Romeinse overblijfselen en indrukwekkende kastelen te vinden zoals in Saint Emilion en Let et Garonne.

De gehele Aquitaine is bekend om haar prachtige wijnen, en dan vooral de Bordeaux en de Dordogne. De mooie wijnen van de Aquitaine worden gecompleteerd met de vele kaassoorten die in het gebied worden gemaakt. De verschillen in landschap en klimaat van het Pyreneeën gebied en de noordelijkere streken worden weerspiegeld in de smaken van de wijnen en kazen. Op de markten zijn heerlijke verse fruitsoorten, schelpdieren, paddenstoelen, vissen, gedroogd vlees en groenten te koop. De restaurants maken toveren deze ingrediënten met Frans culinair vakmanschap om tot prachtige gerechten.

Ook de natuur is enorm gevarieerd. Met 117 meter is de Dune du Pyla de hoogste duin van Europa. Er liggen vele schitterende bossen achter de brede zandstranden en het Bassin d'Arcachon is een 150 km2 grote binnenzee met vele vogelsoorten. Meer naar het zuiden ligt het Nationaal Park in de Pyreneeën met goede wandelmogelijkheden tussen de indrukwekkende bergen. Regionaal natuurpark Landes de Gascogne leent zich uitstekend voor actieve watersporten zoals kanoën en raften. Natuurpark Périgord-Limousin is rijk aan uitgestrekte bossen en bijbehorende fauna. In het zuiden, tegen de grens met Spanje ligt een schitterend bos Iraty. Voor ambitieuze wandelaars is de GR 10 een uitdaging. Dit lange afstandswandelpad kruist beroemde passen (bekend uit de Tour du France) als de Aubisque en de Tourmalet. De gehele kusstrook de Aquitaine is een waar paradijs voor wind-, en golfsurfers. En natuurlijk ook voor diegene die de dag liggend op een handdoek door wil brengen.

Accommodaties Aquitanië

Vakantiehuis Moulin Bas

Onder de rook van het kasteel Fenelon bevindt zich het huis in het hartje van Perigord Noir, badend in een prachtig groen, glooiend landschap.

Chalet Tournesol Neigeux

Het nieuwe chalet is rustig gelegen en ideaal gesitueerd voor een fantastische zomer- en winterskivakantie.